0,6 kg CO2e
Laktosfri
Chicken teriyaki
Sojastekt kyckling med sesamstekt pak choy4.08 (2147)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- olja
- vitvinsvinäger
- vatten
- salt
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 ½ msk
Japansk soja
1 förp
Kinesisk soja
1 msk
Olja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
2 tsk
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Morot
1 st
Olja
1 tsk
Sesamfrön
1 förp
Chili flakes
1 krm
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Kycklingfilé
300 g
Olja
½ msk
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 686 kcal
- Fett: 19 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära och vitlök och lägg i en skål. Blanda ner socker, japansk soja, kinesisk soja, neutral olja, vitvinsvinäger, vatten och majsstärkelse.
Klyfta pak choy och rödlök. Skala och hyvla tunna remsor av moroten, gärna med en potatisskalare. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs pak choy, lök och sesamfrön ca 3 min.
Tillsätt morot och chili flakes, fräs ytterligare ca 2 min. Vänd ner vitvinsvinäger och lite salt. Lägg upp på tallrik och spara stekpannan.
Dela kycklingfilé på längden och strimla sedan skivorna. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan och fräs kycklingstrimlorna ca 5 min. Tillsätt teriyakisås, koka upp och sjud ca 2 min. Smaka eventuellt av med lite japansk soja.
Servera chicken teriyaki med sesamstekta grönsaker och jasminris. Toppa med sesamfrön.
Smaklig måltid!