Senapsbiffar på kalkon med löksky, persilja och gurka
Laktosfri

Senapsbiffar på kalkon med löksky

persilja och gurka
3.85 (200)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • smör
  • socker
  • vetemjöl
  • vatten
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Gul lök
1 st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Socker
½ tsk
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
Potatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Gurka
½ st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 501 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Blanda ströbröd, mjölk, dijonsenap, salt, lite nymald svartpeppar och kalkonfärs i en bunke. Forma till 2 biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta. Spara pannan.
Skiva gul lök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och bryn löken med socker ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner vatten och kinesisk soja. Sjud ca 6 min och smaka av med lite salt.
Grovhacka bladpersilja och skär gurkan i stavar. Servera senapsbiffar med löksky, nykokt potatis och gurka. Toppa med persilja!
Smaklig måltid!