Laktosfri
Senapsbiffar på kalkon med löksky
persilja och gurka3.85 (200)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- smör
- socker
- vetemjöl
- vatten
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Dijonsenap
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Gul lök
1 st
Smör
½ msk
Socker
½ tsk
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja
1 tsk
Salt
Potatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Gurka
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 501 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 49 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Blanda ströbröd, mjölk, dijonsenap, salt, lite nymald svartpeppar och kalkonfärs i en bunke. Forma till 2 biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta. Spara pannan.
Skiva gul lök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och bryn löken med socker ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner vatten och kinesisk soja. Sjud ca 6 min och smaka av med lite salt.
Grovhacka bladpersilja och skär gurkan i stavar. Servera senapsbiffar med löksky, nykokt potatis och gurka. Toppa med persilja!
Smaklig måltid!