Örtkryddade köttbullar i tomatsås med linguine och ruccola.
Laktosfri

Örtkryddade köttbullar i tomatsås med linguine och ruccola.

3.95 (165)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • socker
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Vatten
½ dl
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
3 msk
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Örtmix
½ förp
Nötfärs
250 g
Linguine
200 g
(Vete)
Cocktailtomater
250 g
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 740 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 97 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
 Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en traktörpanna eller stekgryta. Fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, krossade tomater, smulad kycklingbuljong och socker. Sjud på låg värme medans ni gör köttbullarna, ca 10 min. 
 Blanda ströbröd, mjölk, salt och örtmix i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma färsen till ca 8 köttbullar.
Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
 Halvera cocktailtomater. Lägg i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och tomat- och ruccolasallad.
Smaklig måltid!