Kalkonfärsbiffar med persilja, vitlök och patatas bravas
Utan gluten

Kalkonfärsbiffar

med persilja, vitlök och patatas bravas
Nytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Gul lök
1 st
Olivolja
Tomatpuré
1 förp
Paprikapulver
½ förp
Salt
1 krm
Chili flakes
2 krm
Socker
1 krm
Vatten
½ dl
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Bladpersilja
20 g
Ströbröd
1 förp
(Vete)
Mjölk
¾ dl
(Mjölk)
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Olivolja
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
580 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
59 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatisen i små tärningar (1x1 cm). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Tärna tomater. Finhacka vitlök och gul lök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs alltca 2 min. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner salt, chili flakes, socker och vatten. Låt sjuda på låg värme ca 15 min. Smaka av med lite salt.
Blanda matyoghurt med pressad vitlök och salt i en liten skål.
Finhacka bladpersilja. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Blanda ner kalkonfärs, persilja och salt. Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek ca 5 min per sida, tills biffarna är helt genomstekta.
Lägg upp mixsallad på en tallrik. Blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Blanda ihop den rostade potatisen med tomatsås. Servera med kalkonfärsbiffar, vitlöksyoghurt och mixsallad.
Smaklig måltid!