Heta asiatiska chilinudlar med tofu, lime och cashewnötter
Laktosfri
Vegetariskt

Heta asiatiska chilinudlar med tofu

lime och cashewnötter
3.89 (381)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Nudelvatten
  • olja
  • salt
  • socker
Röd paprika
1 st
Röd chili
½-1 st
Salladslök
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Tofu
115 g
(Sojabönor)
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Olja
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Hoisinsås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön)
Socker
1 tsk
Nudelvatten
1 dl
Salt
Lime
1 st
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Mynta
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
565 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom styrka!

Strimla röd paprika, röd chili och det gröna på salladslöken (spara till servering). Skär resten av salladslöken (ljusa delen) i ca 2 cm bitar. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Torka av tofun och mosa sedan sönder den till smulor med en gaffel.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara ca 1 dl av nudelvattnet.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs smulad tofu och paprika ca 3 min. Tillsätt den ljusa delen av salladslöken, chili, ingefära och vitlök, fräs ytterligare 1 min. 
Blanda ner japansk soja, hoisinsås, socker och det sparade nudelvattnet. Koka ihop ca ½ min. Tillsätt avhällda äggnudlar och blanda ordentligt.
Klyfta limen. Toppa asiatiska chilinudlar med strimlad salladslök, cashewnötter och mynta. Servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!