Laktosfri
Lax teriyaki med pak choy
ingefära och rostade sesamfrön4.28 (80)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Salladslök
½ förp
Laxfilé
2 st
Olja
Salt
2 krm
Teriyakisås
1 förp
Vatten
½ dl
Pak choy
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 660 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 69 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
Skala och skiva ingefära och vitlök tunt. Strimla salladslök.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Krydda laxfilé med salt och stek ca 3 min per sida. Lyft ur laxen från stekpannan. Låt stekpannan stå men sänk värmen till medelvärme.
Tillsätt ingefära och vitlök och låt fräsa ca 1 min. Tillsätt teriyakisås och vatten. Låt sjuda tills såsen börjar tjockna något. Dra från värmen och lägg tillbaka laxen i såsen tillsammans med den strimlade salladslöken.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Halvera pak choy på längden, koka ca 2 min.
Strö rostade sesamfrön över lax teriyaki. Servera med pak choy och nykokt jasminris.
Smaklig måltid!