Lax teriyaki med pak choy, ingefära och rostade sesamfrön
Laktosfri

Lax teriyaki med pak choy

ingefära och rostade sesamfrön
4.28 (80)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Salladslök
½ förp
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Olja
Salt
2 krm
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Vatten
½ dl
Pak choy
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 660 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
 Skala och skiva ingefära och vitlök tunt. Strimla salladslök.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Krydda laxfilé med salt och stek ca 3 min per sida. Lyft ur laxen från stekpannan. Låt stekpannan stå men sänk värmen till medelvärme.
Tillsätt ingefära och vitlök och låt fräsa ca 1 min. Tillsätt teriyakisås och vatten. Låt sjuda tills såsen börjar tjockna något. Dra från värmen och lägg tillbaka laxen i såsen tillsammans med den strimlade salladslöken.
 Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Halvera pak choy på längden, koka ca 2 min.
Strö rostade sesamfrön över lax teriyaki. Servera med pak choy och nykokt jasminris.
Smaklig måltid!