Risotto med ugnsrostad kyckling, parmesan och ruccola
Laktosfri
Utan gluten

Risotto med ugnsrostad kyckling, parmesan och ruccola

3.83 (178)
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Vatten
4 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Kycklinglårfilé
300 g
Grön paprika
1 st
Gul lök
½ st
Olivolja
Salt
1 ½ krm
Chili flakes
1 krm
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 570 kcal
  • Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en kastrull. Dra från värmen.
 Hacka hälften av den gula löken och klyfta resten. Skär grön paprika i mindre bitar. Riv parmesanost.
 Lägg kycklinglårfilé, grön paprika och klyftad gul lök i en smord ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och chili flakes. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Använd gärna grillfunktionen på slutet av tillagningstiden, så att kycklingen får fin färg.
 Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs hackad gul lök och pressad vitlök med risottoris ca 1 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, ca 20 min. Rör om då och då. Blanda ner riven parmesan i risotton precis innan servering. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Lägg ruccola i en skål och blanda med vitvinsvinäger, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. 
Lägg upp risotton i djupa tallrikar. Servera med ugnsrostad kyckling och grönsaker. Toppa med ruccolasallad. 
Smaklig måltid!