Spaghetti arrabiata med kalkonfärs och fetaost

Spaghetti arrabiata med kalkonfärs

och fetaost
3.92 (357)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Spaghetti
200 g
(Vete)
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Tomatpuré
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Gurka
1 st
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 759 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 90 g
  • Protein: 51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili kan variera i hetta, så smaka dig fram till lagom styrka!

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Grovhacka schalottenlök och skiva röd chili tunt (se tips). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 2 min. Tillsätt lök, chili, tomatpuré och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater och kycklingbuljong, låt allt sjuda på medelvärme ca 5 min. Smaka av med salt.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Tärna gurka och smula fetaost. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Häll av pastan och blanda med arrabiatasåsen. Servera med gurk- och fetaosttopping.
Smaklig måltid!