Spaghetti arrabiata med kalkonfärs
och fetaost3.92 (357)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Spaghetti
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Tomatpuré
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Gurka
1 st
Fetaost
50 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 759 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 90 g
- Protein: 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili kan variera i hetta, så smaka dig fram till lagom styrka!
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Grovhacka schalottenlök och skiva röd chili tunt (se tips). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 2 min. Tillsätt lök, chili, tomatpuré och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater och kycklingbuljong, låt allt sjuda på medelvärme ca 5 min. Smaka av med salt.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Tärna gurka och smula fetaost. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Häll av pastan och blanda med arrabiatasåsen. Servera med gurk- och fetaosttopping.
Smaklig måltid!