Fransk kycklinggryta med champinjoner och persilja
Kalorismart
Laktosfri

Fransk kycklinggryta

med champinjoner och persilja
4.01 (137)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Morot
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olivolja
1 msk
Salt
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Lagerblad
2 st
Torkad timjan
½ förp
Socker
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 msk
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Kycklingbuljong
1 påse
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
2½ dl
Potatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Olivolja
½ msk
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
485 kcal
Fett:
12 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Vid servering, blanda potatisen med olivolja och lite salt. 
Tärna gul lök och dela champinjoner. Skiva morot. Hacka bladpersilja. Skär kycklingfilé i ca 3x3 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Bryn kyckling runt om ca 3 min och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
Tillsätt gul lök, pressad vitlök, morot, champinjoner, tomatpuré, lagerblad, torkad timjan och socker. Fräs ytterligare ca 3 min. 
Tillsätt rödvinsvinäger, kinesisk soja och kycklingbuljong. Rör ut majsstärkelse i lite av vattnet. Häll ner majsredningen och resten av vattnet i grytan. Koka upp och sjud under lock ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kycklinggryta med nykokt potatis. Toppa med bladpersilja!
Smaklig måltid!