Laktosfri
Fransk kycklinggryta
med champinjoner och persilja3.95 (237)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- socker
- rödvinsvinäger
- vatten
- flingsalt
Olivolja
1 msk
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Morot
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Lagerblad
2 st
Tomatpuré
1 förp
Torkad timjan
1 tsk
Socker
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 msk
Kinesisk soja
½ msk
Kycklingbuljong
1 påse
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
2½ dl
Potatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Olivolja
½ msk
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 487 kcal
- Fett: 12 g
- Kolhydrater: 52 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Vid servering, blanda potatisen med olivolja och lite flingsalt.
Tärna gul lök och dela champinjoner. Skiva morot. Hacka bladpersilja. Skär kycklingfilé i ca 3x3 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Bryn kycklingbitarna runt om ca 3 min och krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Tillsätt gul lök, pressad vitlök, morot, champinjoner, tomatpuré, lagerblad, torkad timjan och socker. Fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt rödvinsvinäger, kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Rör ut majsstärkelse i lite av vattnet. Häll ner majsredningen och resten av vattnet i grytan. Koka upp och sjud under lock ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kycklinggryta med nykokt potatis. Toppa med bladpersilja!
Smaklig måltid!