Kotlett Rydberg med senapskräm
Utan gluten

Kotlett Rydberg med senapskräm

4.29 (793)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • socker
  • vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Gul lök
1 st
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Socker
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Matyoghurt
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Mild senap
1 msk
(Senap)
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 577 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i 1x1 cm stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
Finhacka gul lök. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek löken mjuk på svag värme, ca 8 min. Rör ner socker, salt och nymald svartpeppar. Lägg över på ett fat och spara pannan.
Blanda matyoghurt, mild senap, dijonsenap och honung i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat. Blanda mixsallad och tomat i en salladsskål och dressa med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Skär fläskkotlett i 2x2 cm stora bitar. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör och olivolja i den använda stekpannan. Stek köttet på hög värme i omgångar ca 3 min, tills det är helt genomstekt. 
Lägg upp ugnsrostad potatis, karamelliserad lök och nystekt fläskkotlett på två tallrikar. Servera med senapskräm och sallad.
Smaklig måltid!