Utan gluten
Kotlett Rydberg med senapskräm
4.29 (793)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- socker
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Gul lök
1 st
Smör
1 tsk
Socker
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Matyoghurt
2 dl
Mild senap
1 msk
Dijonsenap
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Smör
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 577 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 48 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i 1x1 cm stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
Finhacka gul lök. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek löken mjuk på svag värme, ca 8 min. Rör ner socker, salt och nymald svartpeppar. Lägg över på ett fat och spara pannan.
Blanda matyoghurt, mild senap, dijonsenap och honung i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat. Blanda mixsallad och tomat i en salladsskål och dressa med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Skär fläskkotlett i 2x2 cm stora bitar. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör och olivolja i den använda stekpannan. Stek köttet på hög värme i omgångar ca 3 min, tills det är helt genomstekt.
Lägg upp ugnsrostad potatis, karamelliserad lök och nystekt fläskkotlett på två tallrikar. Servera med senapskräm och sallad.
Smaklig måltid!