Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- ketchup
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Ketchup
2 ½ msk
Vatten
¾ dl
Spiskummin
¾ msk
Torkad oregano
½ msk
Malen koriander
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Pizzadeg
½ st
Bakplåtspapper
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Ketchup
1 tsk
Salt
½ krm
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 711 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 82 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs nötfärs och pressad vitlök ca 3 min.
Blanda ner ketchup, vatten, spiskummin, torkad oregano, malen koriander, salt och lite nymald svartpeppar. Puttra på svag värme ca 5 min, tills färsen är genomstekt.
Rulla ut pizzadegen. Dela i två lika stora rektanglar. Fördela färsen mitt på varje del. Vik in kanterna mot mitten och forma till avlånga piroger (se bilden). Lägg över på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills degen är genomgräddad.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök, ketchup och salt i en skål.
Skiva tomat och bananschalottenlök. Blanda med mixsallad.
Servera pirogerna med kebabsås och sallad!
Smaklig måltid!