Vegetarisk Pad Thai med jordnötter och koriander
Utan gluten
Vegetariskt

Vegetarisk Pad Thai med jordnötter och koriander

4.03 (61)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vitlök
Risnudlar
½ förp
Salladslök
½ förp
Vitost
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Jordnötter
30 g
(Jordnötter)
Koriander
10 g
Lime
½ st
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Röd paprika
½ st
Pak choy
½ förp
Olja
½ msk
Ägg
2 st
(Ägg)
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
642 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten. 
 Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda finrivet skal och pressad limesaft, pressad vitlök, socker, malen ingefära, chili flakes och japansk soja i en liten skål. 
Klyfta röd paprika. Skär pak choy i mindre bitar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Fräs paprika och pak choy på hög värme ca 2 min. 
Blanda ner ägg och rör runt kraftigt så att de blandas med grönsakerna och tillagas. Blanda ner nudlarna och woksåsen. Låt allt bli varmt. Smaka av med chili flakes.
Skiva salladslök. Tärna vitost och grovhacka jordnötter. Lägg upp Pad Thai på ett fat och toppa med vitost, salladslök, jordnötter, koriander och chili flakes!
Smaklig måltid!