Ragu med parmesangnocchi
Laktosfri

Ragu med parmesangnocchi

3.89 (261)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Potatisgnocchi
250 g
(Vete)
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
Torkad timjan
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
¼ förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 566 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
Dela rödlök och tomater i mindre bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs nötfärs hastigt. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt lök, tomater, torkad timjan och pressad vitlök. Fräs allt 2-3 min. 
Tillsätt tomatpuré och vitvinsvinäger. Fräs 4-5 min, tills färsen är helt genomstekt.
Häll av gnocchin. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs gnocchin på hög värme 3-4 min, krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp salladsmix på ett fat och ringla över olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Strö riven parmesan över gnocchin och servera med ragu och sallad.
Smaklig måltid!