Gräddig pasta med köttbullar och champinjoner

Gräddig pasta med köttbullar

och champinjoner
4.11 (998)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • mjölk
  • vetemjöl
  • rödvinsvinäger
Nötfärs
250 g
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Vatten
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Champinjoner
125 g
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Olivolja
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Kycklingbuljong
½ påse
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Spaghetti
200 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 791 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 87 g
  • Protein: 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till ca 10 köttbullar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om ca 8 min. Lägg över på ett fat och spara pannan.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skiva champinjoner. Häll upp vispgrädde, mjölk och kinesisk soja i en liten skål.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek champinjonerna på hög värme ca 4 min. Sänk till medelvärme och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölkblandningen (lite i taget) och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 3 min. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan och sjud ca 3 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg lök och mixsallad i en salladsskål. Blanda med rödvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda köttbullarna och gräddsåsen med nykokt linguine. Servera med sallad.
Smaklig måltid!