Laktosfri
Utan gluten
Bun Cha - Vietnamesiska fläskfärsbullar
i buljong med koriander och salladslök4.3 (299)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
Fläskfärs
250 g
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Salt
½ tsk
Morot
1 st
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Japansk soja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Jasminris
135 g
Salladslök
1 förp
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 726 kcal
- Fett: 38 g
- Kolhydrater: 66 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda fläskfärs med hackad ingefära, chili och vitlök och salt i en bunke. Forma till ca 8 köttbullar.
Skala och strimla morot tunt. Kvarta champinjoner. Klyfta bananschalottenlök.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs svamp och fläskfärsbullar på hög värme ca 4 min. Tillsätt lök och morötter. Fräs ytterligare ca 1 min. Sänk till medelvärme.
Rör ner vatten, kycklingbuljong, japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och socker. Sjud under lock ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta. Smaka av med lite japansk soja.
Strimla salladslök. Servera vietnamesiska fläskfärsbullar med jasminris. Toppa med salladslök och koriander.
Smaklig måltid!