Bun Cha - Vietnamesiska fläskfärsbullar i buljong med koriander och salladslök
Laktosfri
Utan gluten

Bun Cha - Vietnamesiska fläskfärsbullar

i buljong med koriander och salladslök
4.3 (299)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
Fläskfärs
250 g
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Salt
½ tsk
Morot
1 st
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Jasminris
135 g
Salladslök
1 förp
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 726 kcal
  • Fett: 38 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda fläskfärs med hackad ingefära, chili och vitlök och salt i en bunke. Forma till ca 8 köttbullar.
 Skala och strimla morot tunt. Kvarta champinjoner. Klyfta bananschalottenlök. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs svamp och fläskfärsbullar på hög värme ca 4 min. Tillsätt lök och morötter. Fräs ytterligare ca 1 min. Sänk till medelvärme.
Rör ner vatten, kycklingbuljong, japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och socker. Sjud under lock ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta. Smaka av med lite japansk soja.
Strimla salladslök. Servera vietnamesiska fläskfärsbullar med jasminris. Toppa med salladslök och koriander.
Smaklig måltid!