Nötfärsbiffar med löksky och kokt potatis
Laktosfri

Nötfärsbiffar med löksky och kokt potatis

Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Olivolja
Gul lök
1 st
Olivolja
½ msk
Socker
½ tsk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Majsstärkelse
1 tsk
Salt
Potatis
450 g
Morötter
300 g
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
500 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
50 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.  
Blanda dijonsenap, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 2 biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 6 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Spara pannan.
Skiva gul lök. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan och bryn löken med socker ca 3 min. Blanda vatten, kinesisk soja och majsstärkelse i en bunke. Tillsätt till pannan och sjud ca 6 min. Smaka av med lite salt.
Grovriv morötter och lägg upp i en skål. Hacka bladpersilja. 
Servera nötfärsbiffar med löksky, nykokt potatis och rårivna morötter. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!