Örtiga fläskfärsbullar med citronbulgur
och ugnsrostade morötter3.9 (115)
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- bakplåtspapper
- mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Bladpersilja
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ägg
1 st
Ströbröd
½ förp
Mjölk
2 msk
Torkad oregano
½ msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Olivolja
Bulgur
125 g
Kycklingbuljong
½ påse
Citron
1 st
Spiskummin
½ tsk
Salt
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 703 kcal
- Fett:
- 36 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och klyfta morötter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, honung och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men använd kycklingbuljong istället för salt.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med pressad vitlök, ägg, ströbröd, mjölk, torkad oregano, torkad timjan, salt, nymald svartpeppar och fläskfärs. Forma till ca 10 köttbullar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttbullarna runt om ca 12 min, tills de är helt genomstekta.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg citronskal och pressad citronsaft från halva citronen i en skål. Blanda med nykokt bulgur, spiskummin och lite salt.
Klyfta resten av den använda citronen. Strimla bladpersilja och blanda med morötterna. Servera örtiga fläskfärsbullar med citronbulgur, ugnsrostade morötter, citronklyfta och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!