Laktosfri
Cheeseburgare
med karamelliserad lök och potatisklyftor3.89 (457)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Riven cheddarost
75 g
Tomat
1 st
Hamburgerbröd
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 758 kcal
- Fett: 34 g
- Kolhydrater: 69 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek löken med salt på låg värme ca 7 min, tills den är riktigt mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger och stek ytterligare ca 2 min. Lägg över på ett fat och spara pannan.
Lägg nötfärs i en bunke och blanda med salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 hamburgare. Hetta upp den använda stekpannan och stek burgarna ca 3 min per sida. Lägg burgarna bredvid potatisen på ugnsplåten och fördela riven cheddarost ovanpå. Tillaga klart i ugnen ca 5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skiva tomat. Fyll hamburgerbröden med mixsallad, cheeseburgare, tomat och karamelliserad lök. Servera med potatisklyftor!
Smaklig måltid!