Köttbullar med brunsås och potatis
3,7 kg CO2e

Köttbullar med brunsås

och potatis
4 (392)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Vatten
½ dl
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
(Mjölk)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Socker
2 krm
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Oxbuljong
½ förp
Potatis
400 g
Tomat
2 st
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
516 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, kinesisk soja, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs. Forma till 10 köttbullar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om ca 4 min.
Häll mjölk i en skål. Rör ner socker och kinesisk soja. Pudra vetemjöl över pannan med köttbullar. Tillsätt mjölkblandningen och oxbuljong. Sjud ca 5 min, tills köttbullarna är helt genomstekta.
Tärna tomat. Lägg upp tomat och rädisor i skålar.
Servera köttbullar med nykokt potatis, brunsås och grönsaker.
Smaklig måltid!