Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Asien taco med krispig tofu
koriandersås och rostade sesamfrön3.88 (98)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Tofu
230 g
Srirachasås
1 förp
Japansk soja
2 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Panko
1 förp
Olja
Koriander
20 g
Srirachasås
½-1 förp
Lime
1 st
Olja
½ msk
Vatten
2 msk
Salt
Rödkål
300 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
1 tsk
Olja
1 tsk
Salt
Tortillabröd
½ förp
Sesamfrön
1 förp
Salladslök
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 611 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tärna tofu smått och krama ur vätskan med en ren kökshandduk eller hushållspapper, så att tofun faller isär litegrann. Blanda srirachasås, japansk soja och vitvinsvinäger i en bunke. Blanda ner tofun i marinaden och låt dra till steg 5.
Lägg koriander, srirachasås (efter egen smak), pressad limesaft, olja och vatten i en mixerbunke. Mixa till en slät sås med stavmixer. Smaka av med lite salt.
Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en bunke och blanda med vitvinsvinäger, socker och olja. Krama salladen mjuk med händerna. Smaka av med lite salt.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna, spara pannan. Värm tortillabröd hastigt och håll varma i en ren kökshandduk. Strimla salladslök.
Lägg panko på en tallrik och vänd runt tofun. Hetta upp rikligt med olja i den använda stekpannan och stek tofun krispig under omrörning ca 4 min, tills den fått fin färg.
Servera varma tortillabröd med krispig tofu och kålsallad. Toppa med salladslök, sesamfrön och ringla över koriandersås.
Smaklig måltid!