Halloumi- och zucchinigryta med vildris och grönsallad
Utan gluten
Vegetariskt

Halloumi- och zucchinigryta med vildris och grönsallad

3.69 (114)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Zucchini
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Torkad oregano
½ msk
Mild senap
2 tsk
(Senap)
Socker
1 krm
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Vildris
125 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
650 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid - dressa salladen med lite olivolja, vitvinsvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar.

Tärna halloumi och zucchini. Grovhacka bananschalottenlök. 
Koka vildris enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och stek halloumi runt om tills den fått fin färg. Lägg upp på en tallrik och ställ åt sidan. Fräs zucchini, lök och pressad vitlök i den använda stekgrytan ca 2 min.
Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano, senap och socker. Låt sjuda utan lock i ca 8 min. Lägg ner halloumin och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Klyfta tomater. Lägg tomater och mixsallad i en skål (se tips!).
Servera halloumi-och zucchinigryta med nykokt vildris och grönsallad.
Smaklig måltid!