Utan gluten
Vegetariskt
Halloumi- och zucchinigryta med vildris och grönsallad
3.69 (114)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Halloumi
200 g
Zucchini
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Torkad oregano
½ msk
Mild senap
2 tsk
Socker
1 krm
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Vildris
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 650 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid - dressa salladen med lite olivolja, vitvinsvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar.
Tärna halloumi och zucchini. Grovhacka bananschalottenlök.
Koka vildris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och stek halloumi runt om tills den fått fin färg. Lägg upp på en tallrik och ställ åt sidan. Fräs zucchini, lök och pressad vitlök i den använda stekgrytan ca 2 min.
Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano, senap och socker. Låt sjuda utan lock i ca 8 min. Lägg ner halloumin och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Klyfta tomater. Lägg tomater och mixsallad i en skål (se tips!).
Servera halloumi-och zucchinigryta med nykokt vildris och grönsallad.
Smaklig måltid!