Vintrig kalkongryta med svamp, grönkålschips och bulgur
Laktosfri

Vintrig kalkongryta med svamp, grönkålschips och bulgur

3.83 (221)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vatten
Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Kalkonlårstek
300 g
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Tomatpuré
½ förp
Torkad timjan
1 tsk
Kinesisk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
2 ½ dl
Köttbuljong
½ påse
Bulgur
125 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 540 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Plocka grönkål från stammen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills kålen är krispig.
 Klyfta gul lök. Halvera champinjoner. Skär bort fettkappan på kalkonlårstek. Skär sedan köttet i grytbitar, ca 3x3 cm.
 Hetta upp smör i en stekgryta. Bryn kalkonköttet runt om ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök, champinjoner och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vetemjöl, tomatpuré, torkad timjan, kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong. Låt sjuda på medelvärme ca 15 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera kalkongryta med bulgur och grönkålschips.
Smaklig måltid!