Spaghetti med lufttorkad skinka
och ugnsbakad pastasås med fetaost och basilikaolja4.09 (117)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- svartpeppar
Spaghetti
200 g
Lufttorkad skinka
1 förp
Ruccola
30 g
Fetaost
100 g
Cocktailtomater
250 g
Basilikaolja
1 förp
Olivolja
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 727 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Spara gärna lite pastavatten när du häller av pastan. Om pastan känns för torr för din smak, spä med lite pastavatten till önskad konsistens.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Lägg fetaost i mitten av en ugnsfast form med hög kanter. Lägg cocktailtomater runt om. Ringla över lite olivolja och tillaga i ugnen ca 20 min.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Häll av pastan och rör ner i ugnsformen tillsammans med basilikaolja. Blanda ordentligt. Smaka av med nymald svartpeppar. Servera med lufttorkad skinka och ruccola.
Smaklig måltid!