Spaghetti med lufttorkad skinka och ugnsbakad pastasås med fetaost och basilikaolja

Spaghetti med lufttorkad skinka

och ugnsbakad pastasås med fetaost och basilikaolja
4.09 (117)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • svartpeppar
Spaghetti
200 g
(Vete)
Lufttorkad skinka
1 förp
Ruccola
30 g
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Cocktailtomater
250 g
Basilikaolja
1 förp
Olivolja
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
727 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Spara gärna lite pastavatten när du häller av pastan. Om pastan känns för torr för din smak, spä med lite pastavatten till önskad konsistens.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Lägg fetaost i mitten av en ugnsfast form med hög kanter. Lägg cocktailtomater runt om. Ringla över lite olivolja och tillaga i ugnen ca 20 min.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Häll av pastan och rör ner i ugnsformen tillsammans med basilikaolja. Blanda ordentligt. Smaka av med nymald svartpeppar. Servera med lufttorkad skinka och ruccola.
Smaklig måltid!