Bakad sötpotatis med avokado, svarta bönor och picklad rödlök
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Bakad sötpotatis med avokado

svarta bönor och picklad rödlök
3.86 (189)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • olja
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    • vitvinsvinäger
    • socker
    Sötpotatis
    2 st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olja
    Salt
    Svartpeppar
    Svarta bönor
    1 förp
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olja
    Salt
    Svartpeppar
    Vatten
    2 msk
    Vitvinsvinäger
    2 msk
    Socker
    3 tsk
    Rödlök
    1 st
    Avokado
    2 st
    Koriander
    20 g
    Vitlök
    ½-1 klyfta
    Lime
    1 st
    Salt
    1 krm
    Chili flakes
    1 krm
    Srirachasås
    1 förp
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 624 kcal
    • Fett: 25 g
    • Kolhydrater: 86 g
    • Protein: 14 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
     Halvera sötpotatis på längden. Pensla hela sötpotatisen med lite neutral olja. Strö på lite salt på snittytan. Lägg potatisen med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i övre delen av ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen är mjuk. 
    Häll av svarta bönor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite neutral olja, krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
     Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker i en skål. Skiva rödlök tunt. Blanda med lagen i skålen och låt stå till servering.
      Skala, kärna ur och mosa avokado grovt med en gaffel. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda ner pressad vitlök, pressad saft från en halv lime, salt och chili flakes. Klyfta resten av limen. 
    Mosa innanmätet av sötpotatisen med en gaffel. Toppa bakad sötpotatis med krispiga svarta bönor, mashed avocado, snabbpicklad rödlök och srirachasås. Servera med limeklyfta.
    Smaklig måltid!