Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Bakad sötpotatis med avokado
svarta bönor och picklad rödlök3.86 (189)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Svarta bönor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Vatten
2 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
3 tsk
Rödlök
1 st
Avokado
2 st
Koriander
20 g
Vitlök
½-1 klyfta
Lime
1 st
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Srirachasås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 624 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 86 g
- Protein: 14 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Halvera sötpotatis på längden. Pensla hela sötpotatisen med lite neutral olja. Strö på lite salt på snittytan. Lägg potatisen med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i övre delen av ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen är mjuk.
Häll av svarta bönor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite neutral olja, krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker i en skål. Skiva rödlök tunt. Blanda med lagen i skålen och låt stå till servering.
Skala, kärna ur och mosa avokado grovt med en gaffel. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda ner pressad vitlök, pressad saft från en halv lime, salt och chili flakes. Klyfta resten av limen.
Mosa innanmätet av sötpotatisen med en gaffel. Toppa bakad sötpotatis med krispiga svarta bönor, mashed avocado, snabbpicklad rödlök och srirachasås. Servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!