Kycklinggryta med äpple och dragon

Kycklinggryta med äpple och dragon

3.97 (732)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • vitvinsvinäger
Rött äpple
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
1½ dl
(Mjölk)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ msk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Vitvinsvinäger
½ msk
Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Rött äpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 761 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill, råriv morot och äpple. Blanda med hackad persilja. Dressa med en god olivolja.

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Tärna äpple smått. Dela kycklinglårfilé i mindre bitar. Krydda kycklingen med salt och lite nymald svartpeppar. 
Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kycklingen på medelhög värme ca 4 min.
Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner mjölk, lite i taget, vispgrädde, smulad kycklingbuljong, torkad dragon, kinesisk soja, vitvinsvinäger och tärnat äpple. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skala och grovriv morötter. Klyfta äpple. Grovhacka bladpersilja. Lägg upp i skålar.
Servera kycklinggryta med nykokt ris, äppelklyftor, rårivna morötter och persilja. 
Smaklig måltid!