Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- vitvinsvinäger
Rött äpple
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
1½ dl
Vispgrädde
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ msk
Kinesisk soja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Rött äpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 761 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 84 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du vill, råriv morot och äpple. Blanda med hackad persilja. Dressa med en god olivolja.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna äpple smått. Dela kycklinglårfilé i mindre bitar. Krydda kycklingen med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kycklingen på medelhög värme ca 4 min.
Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner mjölk, lite i taget, vispgrädde, smulad kycklingbuljong, torkad dragon, kinesisk soja, vitvinsvinäger och tärnat äpple. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skala och grovriv morötter. Klyfta äpple. Grovhacka bladpersilja. Lägg upp i skålar.
Servera kycklinggryta med nykokt ris, äppelklyftor, rårivna morötter och persilja.
Smaklig måltid!