Caribbean pork med mynta och färsk ingefära
Laktosfri
Utan gluten

Caribbean pork med mynta och färsk ingefära

Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Salt
    • olja
    • socker
    • vatten
    • vitvinsvinäger
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    2 klyfta
    Ingefära
    1 bit
    Zucchini
    ½ st
    Fläskkotlett
    300 g
    Salt
    2 krm
    Majsstärkelse
    1 msk
    Olja
    Tomatpuré
    1 förp
    Srirachasås
    1-2 tsk
    Socker
    1 msk
    Vatten
    2 dl
    Vitvinsvinäger
    1 tsk
    Kycklingbuljong
    ½ påse
    Jasminris
    135 g
    Mynta
    20 g
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 574 kcal
    • Fett: 13 g
    • Kolhydrater: 76 g
    • Protein: 38 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    Grovhacka bananschalottenlök. Finhacka vitlök och färsk ingefära (ca 2 msk). Finstrimla zucchini. Strimla fläskkotlett och lägg på en tallrik. Krydda med salt. Pudra över majsstärkelse och blanda ordentligt.
     Stek de panerade fläskbitarna i rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna ca 3 min. Lägg över på ett fat, men låten woken stå.
     Tillsätt eventuellt lite mer olja till woken och fräs lök, vitlök och ingefära ca 1 min. Tillsätt tomatpuré, srirachasås (efter egen smak), socker, vatten, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 4 min. Blanda ner strimlad zucchini och det stekta köttet. Koka ihop ca 2 min. Smaka av med salt.
    Toppa woken med myntablad. Servera med jasminris. 
    Smaklig måltid!