Laktosfri
Utan gluten
Caribbean pork
med mynta och färsk ingefäraNytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
1 bit
Zucchini
½ st
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Majsstärkelse
1 påse
Olja
Tomatpuré
1 förp
Srirachasås
1-2 tsk
Socker
1 msk
Vatten
2 dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Jasminris
135 g
Mynta
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 587 kcal
- Fett:
- 13 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka bananschalottenlök. Finhacka vitlök och färsk
ingefära (ca 2 msk). Finstrimla zucchini. Strimla fläskkotlett och lägg på en tallrik. Krydda med salt. Lägg majsstärkelse på en tallrik och panera köttet i.
Stek de panerade fläskbitarna i rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna ca 3 min. Lägg över på ett fat, men låten woken stå.
Tillsätt eventuellt lite mer olja till woken och fräs lök, vitlök och ingefära ca 1 min. Tillsätt tomatpuré, srirachasås (efter egen smak), socker, vatten, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 4 min. Blanda ner strimlad zucchini och det stekta köttet. Koka ihop ca 2 min. Smaka av med salt.
Toppa woken med myntablad. Servera med jasminris.
Smaklig måltid!