Ostkrämig räkpasta med vitlöksfräst svartkål
Laktosfri

Ostkrämig räkpasta med vitlöksfräst svartkål

3.73 (183)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
Svartkål
100 g
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 msk
Salt
1 krm
Chili flakes
2 krm
Spaghetti
200 g
(Vete)
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
596 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten till punkt 3.
Skär bort de grövsta stjälkarna och strimla svartkål. Finstrimla rödlök. Finriv parmesanost.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek löken mjuk, ca 2 min. Tillsätt svartkål, pressad vitlök, salt och chili flakes och fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt sparat pastavatten och låt koka ihop ca 2 min. Smaka av med salt och chili flakes.
Blanda pasta, räkor, hälften av parmesanen och vitlöksfräst svartkål. Rör ordentligt tills pastan börjar kännas krämig.
Servera räkpasta toppad med resten av parmesanen. 
Smaklig måltid!