Fläskfärsbiffar med srirachayoghurt och syrlig sallad
Utan gluten

Fläskfärsbiffar med srirachayoghurt

och syrlig sallad
4.24 (1186)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • salt
  • socker
Lime
1 st
Fläskfärs
250 g
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Vatten
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Srirachasås
½ förp
Salt
½ krm
Koriander
20 g
Snackgurka
1 st
Rädisor
1 förp
Socker
2 krm
Salt
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 648 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en bunke. Blanda med fläskfärs, japansk sojasås, vatten, pressad vitlök och salt. Forma till 6 små biffar.
 Blanda matyoghurt, srirachasås (efter smak) och salt i en liten skål. Smaka er gärna fram till önskad hetta.
Grovhacka koriander och snackgurka. Skiva rädisor. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad saft av den använda limen, socker och lite salt.
Stek färsbiffarna i en grill- eller stekpanna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Servera nygrillade fläskfärsbiffar med gurksallad, srirachayoghurt och jasminris.
Smaklig måltid!