Laktosfri
Halstrad torsk med brynt smörvinaigrette
parmesan och bakade tomater4.08 (471)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Potatisgnocchi
250 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Olivolja
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Olivolja
Riven parmesan
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 561 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i en bunke med kallt vatten. Låt ligga minst 10 min. Gnocchin tillagas klart i punkt 7.
Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Dra kastrullen från värmen och vispa ner vitvinsvinäger.
Klyfta tomater. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med salt, socker och ringla över lite olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Finstrimla bananschalottenlök. Lägg i en skål och blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Skär torskfilé i 2 portionsbitar. Krydda med salt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek gnocchin ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 3 min.
Servera nystekt torsk med vitlöksstekt gnocchi, bakad tomat och sallad. Ringla över brynt smörvinaigrette och toppa med riven parmesan.
Smaklig måltid!