Utan gluten
Pulled chicken med coleslaw
och rostade potatisklyftor3.97 (382)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olivolja
- bakplåtspapper
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
BBQ-sås
1 förp
Potatisklyftor
1 förp
Salt
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Coleslawmix
1 förp
Matyoghurt
1 dl
Majonnäs
½ dl
Persillade
1 påse
Salt
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 696 kcal
- Fett: 36 g
- Kolhydrater: 57 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisklyftor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Lägg kycklinglårfilé i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Tillsätt salt och koka under lock ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lyft upp kycklingen och lägg på ett fat. Dra isär kycklingen med två gafflar. Blanda med BBQ-sås.
Lägg coleslawmix i en skål och blanda med matyoghurt, majonnäs och persillade. Smaka av med lite salt.
Servera BBQ pulled chicken med rostade potatisklyftor, coleslaw och cocktailtomater.
Smaklig måltid!