Pastarosso med räkor, parmesan och fänkål
Laktosfri

Pasta-rosso med räkor

parmesan och fänkål
3.96 (136)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar
Fänkål
1 st
Citron
½ st
Socker
2 krm
Salt
2 krm
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Olivolja
1 msk
Torkad oregano
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Linguine
200 g
(Vete)
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 560 kcal
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 79 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till önskad hetta.

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Häll av räkor. Kvarta tomat. Finhacka schalottenlök. Skiva vitlök och röd chili. 
Skiva fänkål tunt, gärna på mandolin. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet (spara skalet till punk 7). Blanda fänkål med pressad citronsaft (ca 2 msk) i en bunke. Krydda med salt och socker. 
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Lägg tomaterna i en mixerbunke. Mixa med stavmixer till en slät sås. 
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs schalottenlök, vitlök och röd chili på medelvärme ca 5 min. Krydda med torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt de mixade tomaterna och sjud på svag värme till servering. 
Blanda ner avhälld pasta, sparat pastavatten, citronskal och räkor i rossosåsen. Smaka av med lite nymald svartpeppar. 
Finriv parmesan. Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med riven parmesan.
Smaklig måltid!