BBQ-stekt fläskkotlett med rostad potatis, vitlökssås och krispig kålsallad
Utan gluten

BBQ-stekt fläskkotlett

med rostad potatis, vitlökssås och krispig kålsallad
3.99 (842)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
2 msk
Olja
Dijonsenap
2 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitkål
300 g
Rödlök
1 st
Morot
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ krm
Fläskkotlett
300 g
Olja
Salt
2 krm
BBQ-sås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
539 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). 
 Lägg potatis (halvera de stora potatisarna) på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
Blanda rödvinsvinäger, olja, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Finstrimla vitkål och rödlök. Skala och grovriv morot. Blanda ner allt i bunken och låt marinera till servering. 
Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Strimla fläskkotlett. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek köttet ca 5 min och krydda med salt. Blanda ner BBQ-såsen och låt koka ihop ca 1 min.
Servera BBQ-stekt fläskkotlett med rostad potatis, kålsallad och vitlökssås.
Smaklig måltid!