Fläskkotlett med parmesanpotatiskaka, olivsky och tomatsallad
Laktosfri

Fläskkotlett med parmesanpotatiskaka, olivsky och tomatsallad

Nytt recept
Under 50 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitlök
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Ägg
1 st
(Ägg)
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Mospotatis
450 g
Smör
(Mjölk)
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Snacksoliver
1 förp
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
2 dl
Näringsinnehåll per portion
Energi:
613 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
42 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 185°C (varmluft) eller 210°C (vanlig).
 Lägg bakplåtspapper i en ugnsfast form (ca 25x35 cm). Smörj bakplåtspappret noga med lite olivolja. Blanda ägg, parmesan, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Tvätta och grovriv mospotatis och rör ner i smeten. Fördela smeten i formen. Klicka på lite smör och baka i mitten av ugnen ca 30 min. Ta sedan ut formen och vänd upp på en skärbräda, så att potatiskakan ligger med bakplåtspappret uppåt. Låt vila en stund. Dra försiktigt av bakplåtspappret och skär sedan i portionsbitar lagom till servering.
Skär tomat i små klyftor och finhacka rödlök. Lägg i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Skär fläskkotlett i 2 skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Stek kotletterna i en stekpanna med lite smör ca 2 min per sida. Ta upp kotletterna och lägg på en tallrik, men låt stekpannan stå kvar (används till olivskyn).
Blanda ner vetemjöl i den använda stekpannan. Tillsätt kinesisk soja och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 2 min. Blanda ner oliver och låt sjuda ytterligare ca 1 min. Lägg tillbaka de stekta kotletterna i olivskyn. Låt sjuda ca 4 min, tills kotletterna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera fläskkotletter med olivsky, potatiskaka och tomatsallad.
Smaklig måltid!