Chicken cashew med äggnudlar, pak choy och koriander
Laktosfri

Chicken cashew

med äggnudlar, pak choy och koriander
3.92 (453)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vetemjöl
  • socker
  • vatten
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Socker
1 msk
Japansk soja
45 ml
(Sojabönor)
Chili flakes
½ tsk
Vatten
1 ½ dl
Pak choy
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 msk
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 658 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Protein: 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i iskallt vatten, låt rinna av väl i ett durkslag.
Hetta upp neutral olja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och fräs hastigt. Rör ner vetemjöl, socker, japansk soja, chili flakes och vatten. Koka ihop ca 2 min. Ställ åt sidan.
 Strimla pak choy. Skär kycklingfilé i tunna strimlor.
Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling runtom ca 4 min, tills de är gyllenbruna och genomstekta. Tillsätt pak choy. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner kokta nudlar, woksås och cashewnötter. Woka ihop så att nudlarna blir varma.
Grovhacka koriander och strö över woken. Om ni vill, toppa med lite extra chili flakes. Servera direkt. 
Smaklig måltid!