Vitlöksstekt fläskkotlett
med ljummen rödbetssallad och matvete3.88 (66)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Kokt rödbeta
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Matvete
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Citronsaft
Ruccola
30 g
Matyoghurt
1 dl
Citronskal
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 580 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär rödbetor i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen, ca 20 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda citronskal med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Blanda med lite olivolja, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek fläskkotlett ca 2 min per sida. Lägg köttet på ugnsplåten med rödbetorna när det återstår ca 5 min av tillagningstiden. Ugnsstek köttet tills det är helt genomstekt.
Hacka schalottenlök. Blanda matvete, rostade rödbetor, schalottenlök, olivolja, salt, svartpeppar och ruccola i en salladsskål. Smaka av med pressad saft från den använda citronen.
Servera vitlöksstekt fläskkotlett med ljummen rödbetssallad och citrusyoghurt.
Smaklig måltid!