Laktosfri
Utan gluten
Krämig parmesanrisotto
med bakade tomater och dillmarinerade räkor4.16 (266)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Kräftdjur
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
- socker
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Risottoris
150 g
Parmesanost
1 bit
Salt
Dill
20 g
Räkor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 574 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 68 g
- Protein: 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp vatten, grönsaksbuljong och vitvinsvinäger i en kastrull. Dra från värmen.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
Hacka hälften av dillen (spara resten till servering). Häll av räkor. Blanda räkor, dill, pressad vitlök och olivolja i en bunke. Låt dra tills servering.
Lägg cocktailtomater i en ugnsform. Ringla på lite olivolja. Strö på salt och socker. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min, tills tomaterna fått fin färg.
Finriv parmesan. Blanda ner riven parmesan och bakade tomater i risotton. Smaka eventuellt av med lite salt.
Servera risotton toppad med dillmarinerade räkor. Toppa med resten av dillen.
Smaklig måltid!