Utan gluten
Indisk köttfärsgryta med garam masala, basmatiris och yoghurt
3.79 (146)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
- socker
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Garam masala
1 tsk
Curry
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
½ tsk
Basmatiris
135 g
Gurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 606 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 67 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Kvarta gul lök och tärna tomat.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt lök och pressad vitlök. Krydda med salt, garam masala och curry. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Blanda ner tomatpuré, vatten, smulad kycklingbuljong och socker. Låt sjuda ca 3 min. Vänd ner tärnad tomat.
Tärna gurka. Servera Indisk köttfärsgryta med basmatiris, gurka och matyoghurt.
Smaklig måltid!