Krämig fransk kycklinggryta med dijonsenap, dragon och spenat

Krämig fransk kycklinggryta

med dijonsenap, dragon och spenat
3.93 (89)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
  • vatten
Bulgur
125 g
(Vete)
Babyspenat
30 g
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Smör
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Torkad dragon
1 msk
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vitvinsvinäger
2 tsk
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
2 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 569 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta gul lök, skär zucchini i tärningar och halvera kycklinginnerfilé. 
 Hetta upp smör i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling ca 2 min. Tillsätt lök, zucchini och pressad vitlök, stek ytterligare ca 2 min. Krydda med torkad dragon, lite salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 1 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 4 min. Blanda ner vispgrädde och dijonsenap. Låta sjuda ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 
Blanda ner spenat i grytan och servera med bulgur.
Smaklig måltid!