Pad kee mao - Wokade nudlar med kyckling, chili, koriander och ostronsås
Laktosfri

Pad kee mao - Wokade nudlar med kyckling, chili, koriander och ostronsås

Nytt recept
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Blötdjur
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vitlök
Risnudlar
½ förp
Ostonsås
½ förp
(Sojabönor, Blötdjur, Vete)
Fisksås
1 ½ msk
(Fisk)
Socker
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
1 st
Minutfilé
330 g
Purjolök
¾ st
Olja
1 msk
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
551 kcal
Fett:
10 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i iskallt vatten, låt rinna av väl i ett durkslag.
Blanda ostronsås, fisksås och socker i en liten skål.
Mortla vitlök och chili till en grov pasta, eller finhacka med vass kniv. Halvera purjolök på längden och skölj ordentligt. Skär den sköljda purjolöken i cm-tjocka skivor. Skär minutfilé i mindre bitar.
Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs minutbitar runtom ca 4 min, tills de är gyllenbruna och genomstekta. Tillsätt chili, vitlök och purjolök. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner kokta nudlar och woksås. Woka ihop så att nudlarna blir varma.
Grovhacka koriander och strö över woken. Servera direkt.
Smaklig måltid!