Falafel med myntasås
grönsaker och tortillabröd3.68 (590)
Under 30 min
12 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- vatten
- olja
Mynta
20 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Citron, saft
½ st
Salt
Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Bladpersilja
20 g
Tortillabröd
¼ förp
Mixsallad
65 g
Srirachasås
1 förp
Vatten
1¼ dl
Falafelmix
100 g
Olja
1 msk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du äta fler tortillabröd har dem 4 Points/st.
Koka upp vatten och häll över falafelmixen. Låt svälla minst 10 min.
Hacka mynta. Blanda matyoghurt med finriven vitlök, ½ msk citronsaft och mynta i en skål. Smaka av med lite salt.
Forma falafelsmeten till 8 bollar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek falafeln runt om på medelhög värme ca 6 min. Låt rinna av på hushållspapper.
Tärna tomat och strimla rödlök. Halvera snackgurka på längden och skär i sneda skivor. Grovhacka bladpersilja.
Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna.
Lägg falaflar på varma tortillabröd, tillsammans med lite mixsallad, tomat, rödlök, gurka, persilja, srirachasås (efter egen smak) och myntasåsen. Servera med resterande sallad och grönsaker.
Smaklig måltid!