Krämig tonfiskpasta med saffran
och ljummen cocktailtomatsallad3.99 (411)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- balsamvinäger
- smör
- vetemjöl
- mjölk
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Balsamvinäger
½ tsk
Tonfisk i olja
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Smör
Vitlök
1 klyfta
Saffran
1 förp
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Crème fraiche
1 dl
Tomatpuré
¼ förp
Salt
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
Parmesanost
1 bit
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 756 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 85 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Halvera cocktailtomater. Klyfta rödlök. Lägg allt i en ugnsform. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen till servering.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Häll av tonfisk. Hacka schalottenlök. Hetta upp lite smör i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och saffran (efter egen smak) ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, lite i taget. Tillsätt grönsaksbuljong, crème fraiche och tomatpuré. Koka upp och sjud ca 5 min. Rör ner tonfisken och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ugnsbakade tomater med ruccola och balsamvinäger.
Finriv parmesan. Blanda avhälld pasta med tonfisksåsen. Toppa med riven parmesan. Servera med tomatsallad.
Smaklig måltid!