ViktVäktarna
Laktosfri
Röd currygryta med kyckling och sötpotatis
3.71 (66)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
Sötpotatis
½ st
Coconut cream
½ förp
Vatten
1½ dl
Röd currypasta
1 msk
Fisksås
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Gul paprika
1 st
Kycklingfilé
300 g
Lime
½ st
Äggnudlar
1 förp
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och tärna sötpotatis i ca 2x2 cm stora bitar. Vispa ihop coconut cream, vatten, röd currypasta, fisksås och majsstärkelse i en stekgryta. Koka upp och lägg ner sötpotatistärningarna. Låt sjuda ca 5 min.
Tärna gul paprika. Strimla kycklingfilé. Rör ner allt i currygrytan. Koka upp och sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Smaka av currygrytan med pressad limesaft, fisksås och currypasta (för mer hetta). Klyfta resten av limen.
Blanda ner avhällda äggnudlar i grytan. Servera toppad med limeskal, koriander och limeklyfta.
Smaklig måltid!