Röd currygryta med kyckling och sötpotatis

ViktVäktarna

Laktosfri

Röd currygryta med kyckling och sötpotatis

3.71 (66)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
Sötpotatis
½ st
Coconut cream
½ förp
Vatten
1½ dl
Röd currypasta
1 msk
Fisksås
½ msk
(Fisk)
Majsstärkelse
½ msk
Gul paprika
1 st
Kycklingfilé
300 g
Lime
½ st
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och tärna sötpotatis i ca 2x2 cm stora bitar. Vispa ihop coconut cream, vatten, röd currypasta, fisksås och majsstärkelse i en stekgryta. Koka upp och lägg ner sötpotatistärningarna. Låt sjuda ca 5 min.
Tärna gul paprika. Strimla kycklingfilé. Rör ner allt i currygrytan. Koka upp och sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Smaka av currygrytan med pressad limesaft, fisksås och currypasta (för mer hetta). Klyfta resten av limen.
Blanda ner avhällda äggnudlar i grytan. Servera toppad med limeskal, koriander och limeklyfta.
Smaklig måltid!