Hoisinwokad kotlett
med broccoli och nudlar4.01 (318)
Under 35 min
9 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- sparat nudelvatten
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Fläskkotlett
300 g
Olja
½ msk
Salt
½ tsk
Hoisinsås
1 förp
Srirachasås
½ förp
Äggnudlar, (125 g)
1 förp
Sparat nudelvatten
1 dl
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Dela röd paprika i mindre bitar. Finhacka vitlök och röd chili. Strimla fläskkotlett.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av nudelvattnet när du häller av nudlarna.
Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Bryn fläskstrimlorna ca 4 min, krydda med salt.
Blanda ner broccoli och paprika. Bryn ytterligare ca 3 min, tills köttet är genomstekt och grönsakerna fått färg. Tillsätt vitlök och röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka), fräs ytterligare ca 1 min.
Blanda ner hoisinsås i woken tillsammans med avhällda nudlar. Späd eventuellt med lite av det sparade nudelvattnet. Låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och srirachasås (efter egen smak).
Servera hoisinwokad kotlett och grönsaker med äggnudlar.
Smaklig måltid!