Fiskbiffar med rostad senapspotatis och sötsyrlig kålsallad

ViktVäktarna

Laktosfri

Fiskbiffar med rostad senapspotatis och sötsyrlig kålsallad

3.9 (281)
Under 50 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • bakplåtspapper
  • flytande honung
  • flytande margarin
  • lättmjölk
  • olja
  • salt
  • vatten
Citronskal
½ st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Dill
10 g
Ägg
1 st
(Ägg)
Lättmjölk
¼ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Panko
½ dl
(Vete)
Flytande margarin
½ msk
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1+1 tsk
Salt
¼ tsk
Vatten
½ msk
Mild senap
½ msk
(Senap)
Dill
10 g
Citronsaft
¼ st
Flytande honung
½ msk
Olja
½ tsk
Rödkål
250 g
Babyspenat
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Skär torskfilé i mindre bitar och lägg i en rymlig mixerbunke. Mixa till en grov färs med en stavmixer. Finhacka dill. Tillsätt citronskal, dill, ägg, mjölk och salt i fiskfärsen. Blanda väl och ställ kallt till punkt 5.
Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med 1 tsk neutral olja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, till potatisen fått fin färg. 
 Pressa saft från den använda citronen i en salladsskål. Vispa ner flytande honung och neutral olja. Strimla rödkål och lägg i salladsskålen, massera in dressingen. Blanda ner babyspenat vid servering. 
 Lägg panko på en tallrik. Forma fiskfärsen till 2 biffar och vänd försiktigt i pankon. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek biffarna ca 3 min per sida, tills de har fått fin färg och är genomstekta.
 Vispa ihop senap, vatten och 1 tsk neutral olja i en skål till en dressing. Blanda dressingen med den varma potatisen direkt på ugnsplåten. Smaka av med lite salt. Toppa med plockad dill.
Servera fiskbiffarna med senapspotatisen och kålsalladen.
Smaklig måltid!