ViktVäktarna
Laktosfri
Fiskbiffar med rostad senapspotatis och sötsyrlig kålsallad
3.9 (281)
Under 50 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- bakplåtspapper
- flytande honung
- flytande margarin
- lättmjölk
- olja
- salt
- vatten
Citronskal
½ st
Torskfilé
300 g
Dill
10 g
Ägg
1 st
Lättmjölk
¼ dl
Salt
½ tsk
Panko
½ dl
Flytande margarin
½ msk
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1+1 tsk
Salt
¼ tsk
Vatten
½ msk
Mild senap
½ msk
Dill
10 g
Citronsaft
¼ st
Flytande honung
½ msk
Olja
½ tsk
Rödkål
250 g
Babyspenat
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Skär torskfilé i mindre bitar och lägg i en rymlig mixerbunke. Mixa till en grov färs med en stavmixer. Finhacka dill. Tillsätt citronskal, dill, ägg, mjölk och salt i fiskfärsen. Blanda väl och ställ kallt till punkt 5.
Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med 1 tsk neutral olja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, till potatisen fått fin färg.
Pressa saft från den använda citronen i en salladsskål. Vispa ner flytande honung och neutral olja. Strimla rödkål och lägg i salladsskålen, massera in dressingen. Blanda ner babyspenat vid servering.
Lägg panko på en tallrik. Forma fiskfärsen till 2 biffar och vänd försiktigt i pankon. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek biffarna ca 3 min per sida, tills de har fått fin färg och är genomstekta.
Vispa ihop senap, vatten och 1 tsk neutral olja i en skål till en dressing. Blanda dressingen med den varma potatisen direkt på ugnsplåten. Smaka av med lite salt. Toppa med plockad dill.
Servera fiskbiffarna med senapspotatisen och kålsalladen.
Smaklig måltid!