Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- rödvinsvinäger
- socker
- salt
- svartpeppar
- smör
Gul lök
1 st
Vitkål
150 g
Olja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Paprikapulver
1½ tsk
Peppar- och fänkålsmix
½ förp
Nötfärs
250 g
Vatten
3 dl
Krossade tomater
1 förp
Rödvinsvinäger
½ msk
Chili flakes
1 krm
Kycklingbuljong
1 påse
Socker
Salt
Svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
Vitlök
½-1 klyfta
Smör
25 g
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 750 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 85 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Hacka gul lök. Skär vitkål i ca 2x2 cm stora bitar.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs vitkål och gul lök ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, peppar- och fänkålsmix och paprikapulver, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner nötfärs och fräs ytterligare ca 5 min.
Tillsätt vatten, krossade tomater, rödvinsvinäger, lite chili flakes (efter egen smak) och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 15 min eller till servering. Smaka av med lite socker, salt och nymald svartpeppar.
Blanda pressad vitlök med rumstempererat smör på en tallrik. Dela surdegsbaguetten på mitten och dela till fyra halvor. Fördela vitlökssmöret på brödhalvorna toppa med lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills brödet har fått fin färg.
Servera köttfärssoppa med vitlöksbröd.
Smaklig måltid!