Masala chicken med coconut cream och babyspenat
Laktosfri
Utan gluten

Masala chicken

med coconut cream och babyspenat
3.83 (120)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olivolja
    • salt
    • vatten
    • socker
    Gul lök
    1 st
    Röd paprika
    1 st
    Kycklinglårfilé
    300 g
    Olivolja
    1 msk
    Vitlök
    1 klyfta
    Garam masala
    1 förp
    Salt
    ½ tsk
    Krossade tomater
    1 förp
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    ½ dl
    Kycklingbuljong
    ½ påse
    Socker
    1 tsk
    Basmatiris
    135 g
    Babyspenat
    30 g
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 719 kcal
    • Fett: 29 g
    • Kolhydrater: 75 g
    • Protein: 40 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
     Klyfta gul lök och skär röd paprika i mindre bitar. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar.
     Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om ca 3 min. Tillsätt lök, pressad vitlök och paprika, stek ytterligare ca 2 min. Krydda med garam masala och salt. 
    Tillsätt krossade tomater, coconut cream, vatten, smulad kycklingbuljong och socker till pannan. Sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
    Blanda ner babyspenat i grytan. Servera masala chicken med basmatiris. 
    Smaklig måltid!