Laktosfri
Utan gluten
Masala chicken
med coconut cream och babyspenat3.83 (120)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
- socker
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
1 förp
Salt
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Basmatiris
135 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 719 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 75 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta gul lök och skär röd paprika i mindre bitar. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om ca 3 min. Tillsätt lök, pressad vitlök och paprika, stek ytterligare ca 2 min. Krydda med garam masala och salt.
Tillsätt krossade tomater, coconut cream, vatten, smulad kycklingbuljong och socker till pannan. Sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
Blanda ner babyspenat i grytan. Servera masala chicken med basmatiris.
Smaklig måltid!