Vegetariskt
Sydamerikansk sötpotatisgryta
med fetaostNytt recept
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Sötpotatis
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Olja
Spiskummin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Grönsaksbuljong
½ påse
Chili flakes
½ tsk
Pizzasås
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Salt
½+½ krm
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Lime
1 st
Matvete
125 g
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 578 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 82 g
- Protein:
- 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Dela sötpotatis i mindre bitar, ca 2x2 cm. Grovhacka bananschalottenlök och tomat.
Hetta upp lite olja i en stekgryta. Fräs lök, sötpotatis och spiskummin ca 3 min på medelvärme.
Tillsätt pressad vitlök, grönsaksbuljong, chili flakes (efter smak), pizzasås, coconut cream, vatten och salt. Sjud ca 20 min, tills potatisen är mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Rör ner babyspenat och pressa i saften från ½ lime, ta från värmen.
Klyfta resten av limen. Toppa sötpotatisgryta med tomat och smulad fetaost. Servera med nykokt matvete och limeklyfta.
Smaklig måltid!