Laktosfri
Rostad auberginepasta med salsiccia och parmesan
Nytt recept
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Aubergine
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Linguine
200 g
Parmesanost
1 bit
Oregano
10 g
Salsicciakorv
1 förp
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 661 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
Halvera cocktailtomater. Tärna aubergine i 2x2 cm stora bitar. Lägg allt i en ugnsform och ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, rör om efter halva tiden.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek salsiccian på hög temperatur ca 2 min per sida. Lägg över i ugnsformen med grönsaker de sista 10 minuterna tills korven är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten till steg 7.
Finriv parmesan. Plocka bladen från oregano. Skär den färdiga korven i grova bitar.
Blanda nykokt linguine med sparat pastavatten, rostade grönsaker och parmesan. Toppa med oregano och salsiccia.
Smaklig måltid!