Laktosfri
Marockansk kycklinggryta
med ras el hanout, rostade morötter och couscous3.83 (260)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Couscous
125 g
Vatten
2½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklinglårfilé
300 g
Ras el hanout
1 msk
Olivolja
Tomatpuré
1 förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 543 kcal
- Fett: 14 g
- Kolhydrater: 65 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen, täck med folie och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Skala och skär morötter i grova bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills de har fått färg och blivit mjuka.
Grovhacka gul lök. Skiva vitlök. Dela varje kycklinglårfilé på hälften. Putsa inte bort fettet, det smälter i grytan och ger en god smak. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn kycklingen ca 3 min. Sänk värmen till medelvärme och tillsätt lök, vitlök och ras el hanout, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera marockansk kycklinggryta med rostade morötter och couscous.
Smaklig måltid!