Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Panerad tofu med potatismos
broccoli och citron- och dillsås3.8 (268)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vatten
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
Olja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Tofu
230 g
Japansk soja
½ förp
Vetemjöl
½ dl
Vatten
½ dl
Panko
1 förp
Olja
Salt
Citron
½ st
Dill
10 g
Imat fraiche
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Broccoli
1 st
Citron
½ st
Mixsallad
30 g
Dill
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 682 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 60 g
- Protein: 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och mosa potatisen med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt valfri mjölkdryck och neutral olja, vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär tofu i 4 skivor. Torka tofun torr med lite hushållspapper. Häll ner japansk soja i en djup tallrik. Lägg ner tofun och marinera till steg 5.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka dill och lägg i en skål. Blanda ner citronskal, imat fraiche, salt och lite nymald svartpeppar.
Skär broccoli i små buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 3 min.
Vispa ihop vetemjöl och vatten i en skål. Lägg panko på en tallrik. Vänd tofuskivorna först i mjölsmeten och sedan i pankon. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek de panerade tofuskivorna ca 2 min per sida, tills de är gyllenbruna. Krydda med lite salt.
Klyfta den använda citronen. Plocka resten av dillen.
Servera panerad tofu med potatismos, nykokt broccoli, citron- och dillsås, mixsallad och citronklyfta. Toppa med dill.
Smaklig måltid!